Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επόπτες θα ελέγχουν δαπάνες των ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και Υπουργείων

Επόπτες θα ελέγχουν δαπάνες των  ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και Υπουργείων
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2012 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2012 | 21:25

Καμία δυνατότητα δε θα έχουν πλέον ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και Υπουργεία για υπέρβαση δαπανών αφού όχι μόνο θα γίνεται ασφυκτικός έλεγχος αλλά θα υπάρχουν ακι ποινές όταν εντοπίζονται αποκλίσεις. Μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο "κλείδωσε" με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ειδικότερα, το γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκτά τον απόλυτο έλεγχο στις δαπάνες των ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και των υπουργείων και σε περίπτωση που παρατηρούνται αποκλίσεις θα παρεμβαίνει άμεσα.

Επίσης, σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ τίθενται τριμηνιαίοι στόχοι οι οποίοι θα παρακολουθούνται σε μηνιαία βάση. Όταν διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, αυτόματα θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες κι επιχορηγήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση που σημειώνονται σοβαρές αποκλίσεις δηλαδή της τάξεως άνω του 10% επί δύο συνεχή τρίμηνα. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν θα τοποθετείται επόπτης.

Ειδικά για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι αποκλίσεις θα καλύπτονται με αύξηση φόρων και τελών. Όσο για τις ΔΕΚΟ, εκεί θα γίνεται αυτόματη περικοπή των αποδοχών των Διοικητικών.

Δείτε το βίντεο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι κινδυνεύουν να απολυθούν μετά τη μείωση των αποζημιώσεων – 300.000 υπάλληλοι στο στόχαστρο


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο