Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερευνα Newsit: Η αστυνομία παρούσα στην Ομόνοια όπως και η εγκληματικότητα!

-“Ζούμε με τον φόβο των κακοποιών”, λένε με απόγνωση κάτοικοι και καταστηματάρχες της Ομόνοιας
– “Αστυνομία βλέπουμε…. αποτελέσματα δεν βλέπουμε”, υποστηρίζουν και ζητούν περισσότερα μέτρα

Από τον Αύγουστο περίπου 200 αστυνομικοί περιπολούν μέρα και νύχτα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια.

Πεζές περιπολίες διενεργούν ελέγχους περιπολικά και μοτοσυκλέτες με τους φάρους αναμμένους προσπαθούν να αποτρέψουν τους κακοποιούς.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει πως στο άνδρο της εγκληματικότητας τα αστυνομικά μέτρα μοιάζουν περισσότερο με ασπιρίνη παρά με προσπάθεια να ξεριζωθεί το κακό.

Η κα Αγγελική γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να εργάζεσαι στο κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια. Ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Ζήνωνος μόλις πριν από ένα μήνα βίωσε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σου κάνουν επίθεση για να σου αρπάξουν έστω τον χρυσό σταυρό. Όπως καταγγέλλει, καθημερινά βλέπει έμπορους ναρκωτικών να δίνουν τον “λευκό θάνατο” σε άρρωστα παιδιά που ψάχνουν απεγνωσμένα για την δόση τους.

Η κ. Λαμπίρη δείχνει το σημάδι που της  άφησαν οι κακοποιοί όταν τράβηξαν με μανία από τον λαιμό της τον χρυσο σταυρό

Θύμα κακοποιών που έβαλαν στο στόχαστρο τους τον χρυσό σταυρό που φορούσε και ο κ. Παναγιώτης ιδιοκτήτης καταστήματος με παπούτσια στον ίδιο δρόμο. “Οι κακοποιοί δεν έχουν φύγει από την Ομόνοια”, μας λέει απλά έχουν γίνει πιο προσεχτικοί.

Ο φόβος κάνει τον καταστηματάρχη να φωτογραφίζεται έξω από το κατάστημα του με την πλάτη στο φακό

“Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί” είπε στο Newsit ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή. Αν και υπάρχουν αστυνομικοί ακόμα και μπροστά από είσοδο του ξενοδοχείου του, οι επισκέπτες δεν νιώθουν απολύτως ασφαλείς. Πάντως, συνεχίζει “τώρα μπορώ να πω στους πελάτες μου ότι υπάρχει αστυνομία και ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται τόσο”.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, το μεγάλο κομάτι των κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή έχουν πλέον μετακινηθεί περιμετρικά της Ομόνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν η μικροεγκληματικότητα έχει πέσει στην Ομόνοια κατά 50% όμως εμφανίζεται αύξηση 10-20% στις γύρω περιοχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε