Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρευνα Newsit: Βουτιά και πενηντάρικο για μία οικογένεια

Έρευνα Newsit: Βουτιά και πενηντάρικο για μία οικογένεια

Ενώ πολύς κόσμος φέτος θα στερηθεί τις διακοπές, ακόμη και το απλό μπάνιο είναι απαγορευτικό για τη μέση οικογένεια, καθώς οι τιμές στις οργανωμένες πλαζ είναι αρκετά τσουχτερές για το μέσο βαλάντιο.

Το Newsit έκανε έρευνα στις παραλίες της Αττικής και διαπίστωσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μία τετραμελής οικογένεια που θα θελήσει να απολαύσει μία βουτιά, δεν την… γλιτώνει με λιγότερο από 50 ευρώ.

Στην Ακτή Βουλιαγμένης, η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ, ενώ η ξαπλώστρα χρεώνεται επιπλέον στα 2 ευρώ. Ο καφές στοιχίζει 3 ευρώ, η πορτοκαλάδα 2 ευρώ και το τοστ κοστίζει 2,5 ευρώ. Με μία “συντηρητική” κατανάλωση, η τετραμελής οικογένεια πληρώνει 24 ευρώ για την είσοδο και οκτώ ευρώ για ξαπλώστρες. Τώρα, με δύο καφέδες για τους γονείς επιβαρύνεται με 6 ευρώ και με άλλες δύο πορτοκαλάδες για τα παδιά επιβαρύνεται με 4 ευρώ. Αν θέλουν να πάρουν και τέσσερα τόστ θα πληρώσουν ακόμη 10 ευρώ. Δηλαδή για μία “βουτιά” το σύνολο που θα πληρώσουν είναι 52 ευρώ, χωρίς πολλά πολλά π.χ. παγωτά ή κάτι ελαφρύ για γεύμα. 

Πλαζ Βουλιαγμένης

Πλάζ Βουλιαγμένης

Πλαζ Βουλιαγμένης

Στην Α’ πλαζ της Βούλας, η είσοδος είναι 5,50 ευρώ για τις καθημερινές και 6,5 ευρώ για το Σαββατοκύριακο. Η ξαπλώστρα ωστόσο χρεώνεται με 4 ευρώ. Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των έξι ετών. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια που δεν έχει παιδιά κάτω των έξι ετών πληρώνει – χωρίς αναψυκτικά, νερό, καφέ, φαγητό – 42 ευρώ τη βουτιά. 

Στον Άλιμο, στην Ακτή Ηλίου, η είσοδος στοιχίζει 6 ευρώ και περιλαμβάνει ξαπλώστρα και ομπρέλα. Τα Σαββατοκύριακα ωστόσο η τιμή ανεβαίνει κατά 2 ευρώ και φτάνει στα 8 ευρώ, πάλι με ομπρέλα και ξαπλώστρα. Η έξτρα ξαπλώστρα ωστόσο χρεώνεται με 3 ευρώ – κατεβαίνει στα 2 ευρώ για τους δημότες Αλίμου. 

Στο Eden Beach της Αναβύσσου, η είσοδος για τις καθημερινές είναι 6 ευρώ και και για το Σαββατοκύριακο πάει στις 9 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο ξαπλώστρες και ομπρέλα. Η τετραμελής οικογένεια δηλαδή πληρώνει 39 ευρώ, χωρίς φαγητό κ.λ.π. 

Στην ακτή της Βάρκιζας (Yabanaki) η γενική είσοδος είναι στα 7 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Η ξαπλώστρα κοστίζει 5 ευρώ η μία, αλλά από Δευτέρα ως Πέμπτη είναι δωρεάν.
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, η γενική είσοδος είναι στα 15 ευρώ και περιλαμβάνεται ομπρέλα, ξαπλώστρα, ντουζιέρα και αποδυτήρια. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο, η τιμή τραβά την ανηφόρα φτάνοντας στα 25 ευρώ.

Στα “Αστέρια” Γλυφάδας, η γενική είσοδος από Δευτέρα ως Παρασκευή είναι στα 7 ευρώ, ενώ για παιδιά και δημότες Γλυφάδας είναι στα 3 ευρώ. Το Σαββατοκύρακο, η γενική είσοδος είναι στα 10 ευρώ, ενώ για παιδιά και δημότες πάει στα 5 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ομπρέλα, ξαπλώστρα και αποδυτήρια.

Στο “Καράβι” του Σχοινιά, δεν υπάρχει είσοδος αλλά υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση στα 4 ευρώ το άτομο, όταν καταλάβουμε την ξαπλώστρα. Ο καφές στοιχίζει από 2 ως 4 ευρώ.

Στο Grand Resort στο Λαγονήσι, η τιμή εισόδου είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή 8 ευρώ και για τα παιδιά δωρεάν, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή εισόδου ειναι 17 ευρώ κατ’ άτομο και για τα παιδιά 7 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται ομπρέλα, ξαπλώστρα και ντουζιέρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε