Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή δημοσιεύματα για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της τράπεζας Πειραιώς

Έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή δημοσιεύματα για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της τράπεζας Πειραιώς

Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα που αφορούν την τράπεζα Πειραιώς.

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Ανδρέα Θωμόπουλο ότι δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της τράπεζας.

Ο κ. Θωμόπουλος φέρεται να διαβεβαιωσε ότι είχε βρει τα κεφαλαια αυτά, στην ουσία κατι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελεχη της τραπεζας το αντιλήφθηκαν λιγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό το λογο υπηρξε άμεση κινητοποιηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το προβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβιωση της τραπεζας.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να τελέστηκαν σε βαρος της Πειραιως και το ερώτημα που καλούνται να απαντησουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιαννης Δραγάτσης είναι η διαπιστωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων μεταξύ αλλων “αποπειρα απιστίας”.  Ειδικότερα, θα διερευνηθεί αν εθιγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε