Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρευνα δείχνει ότι οι αλλοδαποί δεν "επιχειρούν" στην Αθήνα

Έρευνα δείχνει ότι οι αλλοδαποί δεν `επιχειρούν` στην Αθήνα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 23:16

Σταδιακή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλοδαπών στην πρωτεύουσα προκύπτει από μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων των ετών 2010, 2011 και 2012 (ενδεκάμηνο), που αφορούν στις εγγραφές και στις διαγραφές των επιχειρήσεων/μελών του ΕΕΑ, που ανήκουν σε αλλοδαπούς επιχειρηματίες και έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις: οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αλλοδαπούς και προχώρησαν σε εγγραφή τους στο μητρώο του Επιμελητηρίου ανήλθε σε 818 το 2010, σε 764 το 2011 (ετήσια μείωση 6,6%) και 630 το 2012 (περαιτέρω μείωση ίση προς 17,5%).

Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε επιχειρηματίες από την Ευρώπη και ακολουθεί η Ασία. Επίσης, επιλέγοντας από το σύνολο των χωρών εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα την τελευταία τριετία σε επίπεδο εγγραφών/ διαγραφών επιχειρήσεων/ μελών του ΕΕΑ που ανήκουν σε αλλοδαπούς επιχειρηματίες, παρατηρήθηκε ότι η Αλβανία κατέχει την πρώτη θέση στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, με δεύτερη τη Βουλγαρία, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προτάσεις για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο