Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερωτηματικά για τον δίδυμο σεισμό στον Κορινθιακό

ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Παπαδόπουλου. Έντονη κόντρα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsit δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο σεισμός της Δευτέρας των 5,2 ρίχτερ στο Ευπάλιο να μην είναι ο κύριος. Τόνισε επίσης οτι ο χθεσινοβραδυνός σεισμός των 5,1 βαθμών, που έγινε στην ίδια περιοχή, περιέπλεξε την κατάσταση και θα χρειαστούν δυο με τρία 24ωρα για να μπορέσουν να βγούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Επίσης επιτέθηκε κατά του οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας λέγοντας οτι απουσιάζει και δεν ενημέρωνει τον πληθυσμό της περιοχής για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός.

Απευθυνομενος στους κατοίκους είπε οτι αν διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα με τα σπίτια τους να συμβουλευθούν μηχανικούς για να τους πούν με βεβαιότητα αν είναι ασφαλή.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Παπαδόπουλου

Στον αντίποδα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και πρόεδρος του ΟΑΣΠ μιλώντας επίσης στο NewsIt για 

για την σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει από την προηγούμενη Δευτέρα στην περιοχή του Ευπαλίου έκανε λόγο για δίδυμο σεισμό δίνοντας ελάχιστες πιθανότητες για ακόμα μεγαλύτερο σεισμό.
 
Ωστόσο τόνισε ότι σαν επιστήμονες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί καθώς πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη σεισμική δυναμική θυμίζοντας μας τον σεισμό τον 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ του 1995 στην περιοχή του Αιγίου. 

Απαντώντας στην καταγγελία του Γ. Παπαδόπυλου για παντελή απουσία του ΟΑΣΠ ο κ Μακρόπουλος είπε ότι έχει σταλεί κλιμάκιο με πολιτικούς μηχανικούς στην περιοχή για να γίνει καταγραφή των ζημιών καταλήγοντας ότι ο κ Παπαδόπουλος έχει μπερδέψει τα προσωπικά του με τα επιστημονικά του.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Μακρόπουλου

  
  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε