Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερώτηση στην Κατσέλη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη Γαύδο

Ερώτηση στην Κατσέλη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη Γαύδο

Ερώτηση προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των κατοίκων της Γαύδου.

Οι βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτ. Δαμιανάκης, Μ. Σκουλάκης και Σ. Βαλυράκης έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των κατοίκων της ακριτικής νήσου Γαύδου με την Κρήτη, εξαιτίας των νέων κανόνων ασφαλείας της ΕΕ, που τέθηκαν από την 1η Ιουλίου σε ισχύ, ως συνέπεια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των τριών βουλευτών Χανίων του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Σε ακτοπλοϊκή απομόνωση κινδυνεύει να βρεθεί η ακριτική νήσος Γαύδος – το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης – από την εφαρμογή των νέων κανόνων ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τέθηκαν χθες σε ισχύ, ως συνέχεια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 9818, εφόσον δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Και αυτό, διότι η συγκοινωνία της νήσου Γαύδου με την νήσο Κρήτη, η οποία πραγματοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με σκάφη της ΑΝΕΝΔΥΚ, που δραστηριοποιείται στους παραθαλάσσιους οικισμούς της επαρχίας Σελίνου και Σφακίων (Παλαιόχωρα, Σούγια, Αγ.Ρουμέλη, Χώρα Σφακίων) δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, καθόσον τα δύο πλοία της εταιρείας “Σαμαριά” και “Δασκαλογιάννης” που μέχρι χθες εκτελούσαν τα δρομολόγια από και προς τη Γαύδο, δεν επιτρέπεται – με τα νέα δεδομένα – να μεταφέρουν επιβάτες, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω πλοία εκσυγχρόνισαν πρόσφατα τα συστήματα ασφαλείας τους.

Το γεγονός αυτό – όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό – οδηγεί σε απομόνωση το ακριτικό νησί δημιουργώντας στους μόνιμους κατοίκους ένα τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τις μετακινήσεις τους από και προς τη Γαύδο, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο πλήγμα – εν μέσω οικονομικής κρίσης – και στο τουρισμό του νησιού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε