Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχεται δροσερό Σαββατοκύριακο – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά σήμερα. Μικρή ανασα δροσιάς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Σε πτώση στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε