Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρχεται εσωτερική στάση πληρωμών στο εμπόριο

Έρχεται εσωτερική στάση πληρωμών στο εμπόριο

Την κήρυξη πανελλαδικής “στάσης πληρωμών” ζητούν πολλοί έμποροι, όπως σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της, ως ένδειξη αντίδρασης στο “διωγμό” που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος.

”Οι επιλογές αυτές μπορεί να μην συνάδουν με τον ορισμό περί ορθής συμπεριφοράς αλλά στις σημερινές συνθήκες, οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πια χάσει το νόημά τους και ο καθένας αντιδρά όπως μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και η στάση πληρωμών μπορεί να υποστηριχθεί από σειρά λογικών επιχειρημάτων” όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή επιστολής προς τον πρωθυπουργό της χώρας και τους αρχηγούς των κομμάτων μεταφέροντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου, όπως σημειώνει, αλλά και εφιστώντας τους την προσοχή στον κίνδυνο για εσωτερική παύση πληρωμών.

Η ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτρέπει τους εμπόρους να αγνοήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία ”επειδή όμως οι ίδιοι, δικαιολογημένα, αισθάνονται ότι η πολιτεία αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, οι εξελίξεις ξεπερνούν τις προτροπές της ΕΣΕΕ και αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι προ των πυλών, εάν δεν σταματήσει ο παραλογισμός της επιβολής εξωπραγματικών εισπρακτικών μέτρων, χωρίς μέτρο”.

Η ΕΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι οι έμποροι συντάσσονται σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης της οικονομίας και καταδικάζουν τη φοροδιαφυγή, “θα δικαιολογήσουμε όμως την μη καταβολή αυθαίρετων επιβαρύνσεων από συναδέλφους μας, όταν αυτές ξεπερνούν τη φυσική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν” προσθέτει η Συνομοσπονδία, συμπληρώνοντας ότι οι έμποροι αποδέχονται τις θυσίες στο όνομα της ανάκαμψης της χώρας, απορρίπτουν όμως το ρόλο του άψυχου “πιονιού σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος”.

Η ΕΣΕΕ ζητά να εισακουστούν οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου, ώστε να ξεπεραστούν βασικά οικονομικά προβλήματα, να δοθεί ελπίδα στην αγορά και να ανακτηθεί η πίστη της εμπορικής τάξης στον εαυτό της, ώστε να οδηγήσει ξανά τη χώρα σε ανάκαμψη.

“Τα αδιέξοδα και η οργή για τις άδικες επιβαρύνσεις, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την αδράνεια και αδιαφορία των αρμοδίων μπροστά στα προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, δημιουργούν διλήμματα τα οποία δυνητικά οδηγούν σε ακραίες επιλογές” καταλήγει η συνομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες κορδέλες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε