Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται ευρω-πρόστιμο για τις άδειες στη βιομηχανία

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για μία ακόμη περιβαλλοντική παράβαση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα με απόφαση της στέλνει την Ελλάδα και έξι ακόμη κράτη-μέλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την κατηγορία ότι παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο.


Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, που έχει αρκετές ευρω-καταδίκες για θέματα περιβάλλοντος, έπρεπε να έχει εκδώσει νέες ή αναπροσαρμοσμένες άδειες σε όλες τις βιομηχανίες της με τα νέα κριτήρια που θέτει η οδηγία


Η κοινοτική αυτή οδηγία έχει σκοπό να ελέγχει και να προλαμβάνει την ρύπανση που προκαλούν οι βιομηχανίες στον αέρα, το νερό και το έδαφος. Τα κράτη μέλη ήταν υποχρεωμένα μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2007 να εξετάσουν τις βιομηχανικές άδειες που εκδόθηκαν από το 1999 και μετά και να δώσουν νέες ή να προσαρμόσουν τις παλιές με βάση τα νέα πιο αυστηρά κριτήρια της οδηγίας.


Η ΕΕ διαπίστωσε ότι 1.500 εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Δανία, την

IPCC.Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Σλοβενία και την Ισπανία δύο χρόνια μετά την λήξη της προθεσμίας συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες άδειες.

 

“Είναι απαράδεκτο και η Επιτροπή θα κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους βάσει της νομοθεσίας για τις βιομηχανικές εκπομπές» είπε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε