Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Έρχεται κι άλλη σιωπηρή παράταση; Επισήμως, έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων

Έρχεται κι άλλη σιωπηρή παράταση; Επισήμως, έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων

Όσοι προλάβατε, προλάβατε! Από τις 08:00 και μετά, όποιος υποβάλει τη φορολογική του δήλωση θα το… πληρώσει ακριβά!

Στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας έληξε η σιωπηρή παράταση που είχε δώσει τη εφορία για τους φορολογούμενους που είχαν… αμελήσει να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να δοθεί άλλη μια σιωπηρή, πάντα, τιμωρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, παράγοντας του υπουργείου άφηνε χθες το βράδυ ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για ακόμη λίγες μέρες η παράταση, τονίζοντας ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής επρόκειτο να μπουν στο σύστημα 100.000 φορολογικές δηλώσεις, ενώ άλλες 140.000 δηλώσεις ήταν στις εφορίες.

Μπορεί όμως η προθεσμία να έληξε, αλλά το TAXISnet θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 31 Δεκεμβρίου για να υποβάλει όποιος θέλει τη δήλωση του. Μόνο που αν αποφασίσει να το κάνει, θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις.

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα λοιπόν, σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους, δεν θα τους αναγνωριστούν οι αποδείξεις δαπανών με βάση τις οποίες χορηγείται το αφορολόγητο όριο ενώ θα τους επιβληθεί και προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Ο επιπλέον φόρος που θα τους βεβαιωθεί λόγω της απώλειας του αφορολόγητου ορίου ανέρχεται σε 500 ευρώ σε ατομικό επίπεδο. Το ποσοστό προσαύξησης ανέρχεται σε 1% μηνιαίως. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που υποβάλει τη φορολογική του δήλωση στις 30 Νοεμβρίου και το ποσό του φόρου που του αναλογεί ανέρχεται σε 3.000 ευρώ θα κληθεί τελικά να πληρώσει επιπλέον 500 ευρώ λόγω της απώλειας του αφορολόγητου ορίου καθώς και προσαύξηση 90 ευρώ λόγω της τρίμηνης καθυστέρησης της υποβολής της δήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 8 π.μ λήγει η σιωπηρή παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Σε πόσες δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε