Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έρχεται κύμα ψύχους από τη Σιβηρία με χιόνια και μέσα στην Αθήνα

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες θα ειναι πολικές. Τι προβλέπει για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που επικρατεί ήδη από το πρωί της Πέμπτης σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ περιμένουμε νέο κύμα ψύχους τις επόμενες μέρες.

Το νέο κύμα ψύχους σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι εντονότερο από τη Δευτέρα ενώ ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης χιόνισε και στον Υμηττό. Σύμφωνα με την αστυνομία  υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας, στην ανώνυμη οδό, από τέρμα  της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή (θέση Καλοπούλα), προς κορυφή Όρους Υμηττού. Διαβάστε εδώ αναλυτικά που χρειάζονται αλυσίδες.

Ήδη κάποια προβλήματα έχουμε σε περιοχές των νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση.

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή στην ανατολική και νοτια χώρα νεφώσεις με βροχές στα νοτια και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Βόρειοι άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο . Παγετός στα ηπειρωτικά τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στη Χαλκιδική. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 (μείον τέσσερα) έως 06 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νοτια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο από -03 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά, την ανατολική και νοτια Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον ένα) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα οπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ασθενείς πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον τρία) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Παρασκευή:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που είναι σημαντικό ειναι πως τη νυχτά θα σημειωθεί ισυχρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το Σάββατο:

ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και την κετνρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ηπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Κυριακή:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου περιμένουμε συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές βροχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές όπως είναι η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν δηλαδή στην Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές αλλά και διαστήματα με ήλιο, χιονονερο ή χιόνι στις βόρειες περιοχές, βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκο ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμους κελσίου. Τα χιόνια το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται πως κατηφορίζουν νοτιότερα και θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και ενδεχομένως κάποιες νιφάδες να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Δευτέρα:

Με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί εως και το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή εως τις 5 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου 

Πως να βάλετε αλυσίδες στο αυτοκίνητό σας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Τι τρώμε όταν κάνει κρύο; 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε