Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έρχεται μεγάλο “ξήλωμα” επίορκων εφοριακών

“Λαυράκια” βγάζει ο έλεγχος των ελεγκτών από το υπουργείου Οικονομικών. Στο στόχαστρο βρίσκονται πέντε ως δέκα εφορίες σε όλη την Ελλάδα – μεταξύ αυτών και μία στην Αθήνα- , όπου παρουσιάστηκαν μεγάλες ατασθαλίες και υστέρηση εσόδων.

Επί τόπου θα βρεθεί ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικ. Δ. Γεωργακόπουλος και οι επίορκοι υπάλληλοι αναμένεται να έχουν την τύχη αυτών της ΔΟΥ Κορίνθου, δηλαδή θα “ξηλωθούν” και θα μετατεθούν σε άλλο νομό.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, βάσει πορισμάτων επιθεωρητών κατηγορούνται για συναλλαγές με πολίτες, μεγάλους λογαριασμούς σε τράπεζες κ.α. Στις εφορίες αυτές τα έσοδα είναι μηδαμινά, πράγμα που σημαίνει ότι “κάποιο λάκο έχει η φάβα”. Μερικές έχουν έσοδα μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα 74 υπάληλοι της ΔΟΥ Κορίνθου μετατέθηκαν μετά από πόρισμα του οικονομικού διευθυντή Πελοποννήσου, που έδειξε σε πρώτη φάση ότι όλα τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχονταν σε 18.000 ευρώ.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές, δηλαδή “λάδωμα” από πολίτες, ότι στελέχη της εφορίας είχαν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς και ότι χορηγούσαν παράνομα ρεύμα σε καταστήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε