Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται σκόνη και βροχή

Έρχεται σκόνη και βροχή

Οι νοτιάδες φέρνουν σκόνη από τη Σαχάρα και κάνουν για ακόμη μία φορά την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια φέρνουν βροχή

ανεβάζουν όμως το θερμόμετρο στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική αναμένεται να βρέξει, αλλά για λίγο και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού, ενώ οι νοτιάδες θα ανεβάσουν το θερμόμετρο ως και τους 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο λόγω συννεφιάς δεν θα ανέβει πάνω από τους 15 ενώ αναμένονται και λίγες βροχές. 

Αναλυτικά

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειανατολικό Αιγαίο προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε