Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται 10ωρα χωρίς υπερωρίες

Έρχονται 10ωρα χωρίς υπερωρίες
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2010 | 10:41
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2010 | 10:41

Ωράριο-λάστιχο χωρίς υπερωρίες, μικρότεροι μισθοί, ακόμη και λιγότερες εισφορές στα ταμεία. Δεν είναι σενάριο, αλλά το επόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο που προωθεί η Κυβέρνηση στα εργασιακά.

Μετά τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα η Λούκα Κατσέλη (κρίσιμη γιατί θα μπουν οι νέοι όροι) έρχεται και το νέο “πακέτο” αλλαγών.
Πρώτα, πρώτα οι λεγόμενες επιχειρησιακές συμβάσεις με τους μικρότερους μισθούς. Ύστερα καταργείται η γραφειοκρατεία (το τελευταίο οχυρό σ' αυτή την περίπτωση) που εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αλλάξουν ωράριο στους εργαζόμενους και αντί 8ωρου να δουλεύουν 10ωρο χωρίς όμως να εισπράττουν αμοιβή για επιπλέον χρόνο εργασίας (υπερωρίες).
Ταυτόχρονα και ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρώνουν μικρότερους μισθούς, να βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν επιπλέον τσάμπα έρχεται και τρίτο ... δώρο. Μειώνεται το λεγόμενο “μη μισθολογικό κόστος” των επιχειρήσεων. Κοινώς πέφτει γενικότερα το κόστος για τον εργοδότη και ο εργαζόμενος χάνει και από το μισθό και από τη σύνταξή του.
Στο “παιχνίδι” έχει ήδη μπει ο ΟΑΕΔ που επιδοτεί νέες στρατιές (10.000 για την ακρίβεια) stage στον ιδιωτικό τομέα. Δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να “προσλαμβάνουν” νέους 16 ως 24 ετών με μισθούς λίγο πάνω απ' τα 500 ευρώ το πολύ για έξι μήνες και καλύπτει τις εισφορές τους.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  2. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  4. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  5. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
  6. ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου! ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook