Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχονται αποκρατικοποιήσεις σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ και ΕΥΑΘ

Έρχονται αποκρατικοποιήσεις σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ και ΕΥΑΘ

Νέο δόγμα για τις αποκρατικοποιήσεις βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ισοτιμία.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ιδανική λύση θα ήταν συνδυασμός της εκχώρησης του μάνατζμεντ και της πώλησης μετοχών των εταιρειών, ωστόσο αυτό γίνεται απαγορευτικό λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που δεν επιτρέπει στο Δημόσιο να πετύχει ικανοποιητικό τίμημα.

 
Ο φάκελος του νέου δόγματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να διαβιβαστεί στον πρωθυπουργό σύντομα και εκείνος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το αν θα πωληθεί μόνο η διαχείριση ή μειωθεί παράλληλα η κρατική συμμετοχή.
 
Το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, προβλέπει έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αν επιλεγεί η πρώτη προοπτική, ο στόχος αυτός δεν ικανοποιείται.
 
Μάλιστα οι ελεγκτές που πρόσφατα επισκέφθηκαν τη χώρα, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την βραδύτητα με την οποία κινείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο λόγος, θεωρείται ότι είναι πως η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για το θέμα.
 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι στο “πακέτο” πάντως ενδέχεται να βρίσκεται και ο ΟΤΕ με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των Γερμανών, που σήμερα κατέχουν το 20%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε