Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχονται λουκέτα με πινακίδα: “κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής”!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τιμωρία αλά … “τεντιμπόη” ετοιμάζει στους φορφυγάδες το υπουργείο, κούρεμα δεν θα προβλέπεται αλλά στο κατάστημα που θα κλείνει θα μπαίνει η ανάλογη πινακίδα με το αδίκημα!

Πρώτες στη λίστα για λουκέτο οι επιχειρήσεις που έχουν “συλληφθεί” κατ’ επανάληψη να μην κόβουν αποδείξεις, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο οι εταιρίες που που έχου ληξιπρόθεσμα χρέη.
Η λίστα είναι ήδη έτοιμη και σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” περιλαμβάνει από κινεζικά εστιατόρια και ιατρεία, έως νυχτερινά κέντρα και μπαρ που θα σφραγιστούν για έναν μήνα.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι σε όποιο κατάστημα μπαίνει λουκέτο θα αναρτάται υποχρεωτικά και πινακίδα που θα γράφει : κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής.
Η … διαπόμπευση των φοροφυγάδων θα γίνεται με ανάρτηση των ονομάτων κάθε εβδομάδα. Μόνη επιλογή για να αποφύγουν το… διασυρμό οι παραβάτες θα είναι εντός το πολύ δύο μηνών να έχουν εξοφλήσει όλες τους τις εκκρεμότητες.
Οι φοροφυγάδες θα καλούνται σε απολογία, αν οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς τότε θα πέφτουν πρόστιμα… αν το αδίκημα δεν είναι απλό, αν δεν αρκεί ένα απλό πρόστιμο θα συντάσσεται δικόγραφο με την υπογραφή του υπουργού το οποίο θα αποστέλλεται στην εφορία που σε συνεργασία με την αστυνομία θα βάζει λουκέτο στην επιχείρηση.
Το υπουργείο έχει ήδη έτοιμη μια λίστα με περίπου 3.500 ονόματα φορολογούμενων που έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν ωστόσο περιμένει τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το αν είναι σύννομο ή όχι να δημοσιεύεται το ονοματεπώνυμο όσων φοροδιαφεύγουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε