Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Έρχονται μειώσεις στις τιμές στα κυλικεία – Το “ψαλίδι” θα είναι διψήφιο

Έρχονται μειώσεις στις τιμές στα κυλικεία – Το “ψαλίδι” θα είναι διψήφιο

Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να κάνει παρεμβάσεις, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές στα κυλικεία σχολείων, νοσοκομείων, πλοίων, αεροδρομίων, σταθμών υπεραστικών λεωφορείων και σιδηροδρομικών σταθμών.

Αυτά τα κυλικεία είναι οι λεγόμενες κλειστές αγορές που ο πολίτης δεν έχει πρόσβαση σε άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Σε όλα αυτά τα κυλικεία ισχύει ήδη αγορανομική διάταξη που καθορίζει τις ανώτατες τιμές, αλλά το υπουργείο Ανάπτυξης συνεκτίμησε το γεγονός ότι εξαιτίας της κρίσης έχει μειωθεί κατά πολύ το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα κυλικεία έχουν ήδη πέσει και τα ενοίκια φυσικά έχουν μειωθεί, κάτι που οδηγεί και σε μείωση τιμών στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Εξετάζονται λοιπόν αλλαγές στις αγορανομικές διατάξεις με διψήφιες μειώσεις τιμών. Μάλιστα, οι κινήσεις αυτές θα γίνουν άμεσα μιας και το υπουργείο θέλει να προλάβει κυρίως τη νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να βρίσκουν στα κυλικεία πιο οικονομικά προϊόντα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε