Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Έρχονται νέα διόδια στην Αττική και αυξήσεις

Έρχονται νέα διόδια στην Αττική και αυξήσεις

“Διόδια παντού” είναι το σύνθημα που επικρατεί στο υπουργείο Υποδομών, όπου σχεδιάζονται νέοι σταθμοί σε κόμβο Αγίου Στεφάνου, κόμβο Βαρυμπόμπης, κόμβος Καλυφτάκη και κόμβο Λυκόβρυσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το νέο σύστημα που εξετάζεται δεν θα λειτουργεί με μετρητά αλλά με κάρτα, που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες προκειμένου να μπουν στη λεωφόρο Κηφισού, ειδάλλως…

Το σχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνεται στην σύμβαση που επικύρωσαν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βρισκόταν στα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ και είχε παγώσει το 2008 λόγω αντιδράσεων των κατοίκων.

Ωστόσο σήμερα, το πρόγραμμα φαίνεται να μπαίνει ξανά σε εφαρμογή καθώς το προβλέπει η σύμβαση και το δημόσιο μπορεί αν δεν το εφαρμόσει να διωχθεί από την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, νέα διόδια περιμένουμε και στο νότο της Αττικής, στο τμήμα Ελευσίνας – Κορίνθου μέσα στο 2011. Επιβαρυντικό για την τσέπη δεν είναι μόνο ότι θα υπάρξουν νέα διόδια αλλά και ότι και οι τιμές θα ακριβύνουν.  Αυξήσεις ως 40% θα έχουμε στο τμήμα της εθνικής Μαλιακός – Κλειδί.

Δικαίωμα νέας αύξησης έχει και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Αθηνών – Λαμίας, ενώ στα μέσα του 2011 τα διόδια της Ελευσίνας Κορίνθου θα γίνουν αμφίπλευρα, δηλαδή θα πληρώνουμε και στο “πήγαινε” και στο “έλα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε