Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχονται νέες μετατάξεις-εξπρές στο Δημόσιο ως τέλη Ιανουαρίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η καταγραφή προσωπικού και κενών θέσεων
– Προθεσμία 15 ημερών θα πάρουν όσοι πρόκειται να μεταταχθούν
– Πρώτοι προς μετάταξη υπάλληλοι ΔΕΚΟ και οργανισμών που καταργούνται

Ο “Καλλικράτης” στη Δημόσιο θα επηρεάσει θα φέρει σαρωτικές αλλαγές για τους 770.000 Δημόσιους Υπαλλήλους.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η σχετική εγκύκλιος θα έχει φτάσει σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς που θα πρέπει να προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή προσωπικού με περιγραφή και των ειδικοτήτων και των προσόντων όσων υπηρετούν σε αυτούς.

Στόχος η καταγραφή κενών θέσεων, αλλά και πλεονάζοντος υλικού. Θεωρείται δεδομένο ότι η πρώτη καταγραφή που έδωσε περίπου 10.700 κενές θέσεις δεν ήταν σωστή. Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι πολύ περισσότερες.

Παράλληλα υπάρχουν χιλιάδες θέσεις σε μη παραγωγικούς φορείς ή πλεονάζον προσωπικό σε άλλους.
Στόχος είναι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) το προσωπικό αυτό να μετακινηθεί και να καλύψει κενά σε υπηρεσίες όπως οι οικονομικές όπου το προσωπικό δεν επαρκεί.

Οι υπάλληλοι θα λάβουν ειδοποίηση να συμπληρώσουν εντός 15 ημερών μια αίτηση με τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσοι δεν τον κάνουν θα μεταταχθούν υποχρεωτικά και αν δεν δεχθούν τη νέα θέση θα απολύονται.

Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, άνθρωποι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας και έτσι θα χρειαστεί να περάσουν από νέα εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων.

Παράλληλα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα φέρει μεγάλες περικοπές στα επιδόματα.

Από τα περίπου 50 που υπάρχουν σήμερα ως επιδόματα θα παραμείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης που παίρνουν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές υπηρεσιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε