Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2012 | 11:19
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2012 | 11:19

Η πρόβλεψη είναι των ίδιων των εργοδοτών που απάντησαν στην έρευνα της Manpower. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό, πάνω από 60% να εκτιμά πως δεν θα μειωθεί, τουλάχιστον το επόμενο τρίμηνο, ο αριθμός των απασχολούμενων, υπάρχει όμως ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό, 22% που αναμένει μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολούν. Με λίγα λόγια εκτιμούν ότι θα κάνουν απολύσεις.

Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα των Κατασκευών, όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -25%, ενώ στον κλάδο του Εμπορίου αναμένεται κάμψη της τάξης του 23%.

Σημαντικά εξασθενημένο αναμένεται το κλίμα και στον τομέα της Μεταποίησης, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του -17% και στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας, Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις όπου ο Δείκτης διαμορφώνεται στο -15%. Στον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -13%.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η περιφέρεια και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε -9%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα οι εργοδότες αναφέρουν Προοπτικές της τάξης του -11%.

Διαβάστε επίσης:
Εφάπαξ τέλος για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια εργασίας

Τέλος οι συντάξεις από το Δημόσιο; Προωθούν σχέδια ιδιωτικής συνταξιοδότησης

Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ


Ξαναέβαλε την... κασέτα η Κριστίν Λαγκάρντ: Οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους
   Διαδώστε αυτό το άρθρο