Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρχονται “μπλακ άουτ” εκ περιτροπής

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
– 10 μεγάλες μονάδες εκτός λειτουργίας
– Με τα κλιματιστικά στο “φουλ” θα υπάρξουν προβλήματα
– Δεν θα προκαλέσουμε γενικό “μπλακ άουτ” λένε οι συνδικαλιστές

Με δέκα μεγάλες μονάδες σε Πτολεμαϊδα, Αθήνα και Μεγαλόπολη όλα είναι στον αέρα. Αν και η διοίκηση της ΔΕΗ ξεκίνησε ήδη της εισαγωγές τίποτα δεν αποκλείει το μέτρο των εκ περιτροπής διακοπών .

Από τα μεσάνυχτα η πρώτη απ΄ τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που κήρυξαν οι εργαζόμενοι είναι γεγονός.
Με τα θερμόμετρα σήμερα να δείχνουν από 35 και πάνω και με τα κλιματιστικά στο φουλ, ενώ οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κατεβάσουν τους διακόπτες προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ η διοίκηση είναι έτοιμη για 2ωρες διακοπές ανά περιοχή για να κάνει οικονομία.

Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί την απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά οι πολίτες θα βρεθούν στη μέση. Προς το παρόν δεν έχει βγει πρόγραμμα διακοπών ανά περιοχή και έτσι τουλάχιστον ως προς την πληροφόρηση βρισκόμαστε στο σκοτάδι.

Πριν από λίγη ώρα η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή της απλά ενημερώνει ότι θα γίνουν διακοπές και παρακαλεί τους πολίτες να μην καταναλώνουν πολύ ρεύμα:

Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφ’ όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών.

Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση των Πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους καλεί να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12:00 έως 15:00 και από 20:00 έως 22:30 .

Διαβάστε επίσης:

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχίζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Ζέστη και σήμερα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε