Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Εσωτερική έρευνα στην αστυνομία για την επίθεση στον Μ.Γλέζο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Ψάχνουν τους δράστες της επίθεσης στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ψάχνουν και τους υπεύθυνους για τον…ψεκασμό με δακρυγόνα στο Μ.Γλέζου….

 

 

Οι έρευνες για να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Παρασκευής, συνεχίζονται.
 
Την ίδια ώρα εσωτερική έρευνα διεξάγεται, και για το περιστατικό βίας κατά του Μανώλη Γλέζου που δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι τον ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
 
Ο κ.Γλέζος βγήκε από το νοσοκομείο την Κυριακή, όμως τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου από οφθαλμίατρο, καθώς εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στα μάτια του.
 
Βγαίνοντας από τον «Ευαγγελισμό», ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον αστυνομικό που του επιτέθηκε. «Δεν χτύπησαν εμένα, αλλά χτύπησαν έναν πολίτη και αυτό είναι το λυπηρό».
 
Στο πλαίσιο της έρευνας για τους δράστες της επίθεσης εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ θα εξεταστούν λεπτομερώς το οπτικό υλικό και μαρτυρίες. Οι άγνωστοι που επιτέθηκαν στον Γ.Παναγόπουλο δεν φορούσαν κουκούλες, οπότε είναι δυνατόν να αναγνωριστούν από τα χαρακτηριστικά τους.
 
Για το βίαιο περιστατικό κατά του Μανώλη Γλέζου η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ομάδες αγνώστων προκάλεσαν επεισόδια και επιδόθηκαν σε φθορές, ενώ προπηλάκισαν και τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς. Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια και κρατούσε καδρόνι».
 
Για την επίθεση με δακρυγόνα εναντίον του κ.Γλέζου αναφέρεται: «Όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε κατά αστυνομικών, προσπαθώντας να απελευθερώσει τον συλληφθέντα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική δυσφορία στον κ.Μανώλη Γλέζο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι περιορισμένη χρήση δακρυγόνων το ψέκασμα που έκαναν στον κ.Γλέζο σε απόσταση μισού μέτρου!
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε