Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Έσπασε” η πολιορκία του στρατοπέδου στην Κόρινθο – Εγκαταστάθηκαν περίπου 300 μετανάστες

“Έσπασε” η πολιορκία του στρατοπέδου στην Κόρινθο – Εγκαταστάθηκαν περίπου 300 μετανάστες

– 200 άτομα με επικεφαλής βουλευτή της Χρυσής Αυγής εμποδίσαν τις κλούβες της αστυνομίας
– Ο Δήμος Κορίνθου έκοψε το νερό στο στρατόπεδο και δε μαζεύει τα σκουπίδια
– Τι λέει στο Newsit o Δήμαρχος Κορίνθου
– ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και video

Τελικά οι κάτοικοι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πλήρη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Λίγο μετά τη μία ο αποκλεισμός “έσπασε” και οι κλούβες της αστυνομίας πέρασαν στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο στρατόπεδο της Κορίνθου έχουν εγκατασταθεί 100 μετανάστες που έχουν συλληφθεί στα όρια του νομού και άλλοι περίπου 200 που μεταφέρθηκαν εκεί από την Αμυγδαλέζα.

Ένταση και επεισόδια

Νωρίτερα ο τοπικός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας είχε καλέσει σε αποκλεισμό του στρατοπέδου για να εμποδιστεί η εγκατάσταση παράνομων μεταναστών (διαβάστε εδώ).

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν με επικεφαλής τον Βουλευτή και όταν εμφανίστηκαν οι κλούβες που μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες προσπάθησαν να τις εμποδίσουν.

ΠΗΓΗ: korinthostv.blogspot.gr
Στο στρατόπεδο (σύμφωνα με πληροφορίες) είχαν ήδη περάσει περίπου 200 – 250 μετανάστες, ωστόσο μετά τη συγκέντρωση των κατοίκων περίπου 100 ακόμη δεν στάθηκε δυνατό να εγκατασταθούν στον χώρο και για αρκετή ώρα παρέμειναν στις κλούβες εκτός στρατοπέδου.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Ηδη δόθηκε η εντολή να κοπεί η παροχή νερού στο στρατόπεδο και να μη μαζέψουν τα σκουπίδια τα συνεργεία του Δήμου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός “να σας αποσαφηνίσω πως οι μετανάστες που έφεραν στο στρατόπεδο δεν ειναι μετανάστες που προέκυψαν από την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” στην Κόρινθο αλλά τους μετέφεραν νύχτα με πούλμαν απο την Αθήνα. Ολα τα άλλα είναι παραπλήροφόρηση και σχέδιο της Αστυνομίας. Εμείς σαν τοπική κοινωνία θα κινητοποιηθούμε για να αντισταθούμε σε αυτή την προοπτική.

Από το πρωί εμείς έχουμε αρνηθεί την αποκομιδή σκουπιδιών από το χώρο του στρατοπέδου και έχουμε διακόψει την υδροδότηση όλου του στρατοπέδου. Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και εμείς και η τοπική κοινωνία στη λειτουργία ενός κέντρου που είναι 400 μέτρα απο το Δημαρχείο και το ιστορικό κέντρο της πόλης και γύρω – γύρω είναι οικισμοί πυκνοδομημένοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτή η απόφαση που πάρθηκε νύχτα από ένα ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας. Και μιλάω συνολικά, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αυτό ζήσαμε στη χώρα. Και έρχονται χωρίς καμία διαβούλευση και παίρνουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας“.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Κορίνθου:

ΠΗΓΗ: korinthostv.blogspot.gr

Παράλληλα εκτάκτως συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

Χρυσή Αυγή : έγκλημα η εγκατάσταση στο στρατόπεδο

Συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών, ιδίως όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:
Σε πολιορκία του στρατοπέδου Κορίνθου καλεί η Χρυσή Αυγή ,που αρχίζει να…ξεφεύγει

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε