Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έστησαν “θερμό επεισόδιο” με ναυάγιο-μαϊμου οι Τούρκοι – Το κράτησε μυστικό το υπουργείο Αμυνας!

Έστησαν “θερμό επεισόδιο” με ναυάγιο-μαϊμου οι Τούρκοι  – Το κράτησε μυστικό το υπουργείο Αμυνας!

Ελάχιστα 24ωρα από τις βόλτες του ερευνητικού Τσεσμέ κοντά στην Σαμοθράκη οι τούρκοι επανήλθαν πιο προκλητικά ενώ εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια του ελληνικού υπουργείο Αμυνας να αποκρύψει ένα τόσο σοβαρό περιστατικό!

Σοβαρότατο επεισόδιο στη καρδιά του Αιγαίου,μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μέσων έρευνας και διάσωσης. Στα νησιά Καλόγηροι ακριβώς στη μέση του Αιγαίου, οι Τούρκοι επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό έντασης. Τέσσερα τουρκικά F-16, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11.15.

Κατά τη διάρκεια της αναχαίτισής τους από ελληνικά Μ-2000,ο αρχηγός του τουρκικού σχηματισμού, ανέφερε σε δικό του ραντάρ ότι ένα πλοίο βυθίζεται στους Καλόγηρους. Ο θάλαμος επιχειρήσεων της τουρκικής ακτοφυλακής, ενημέρωσε το ελληνικό ΛΣ.

Σήμανε συναγερμός και πάνω από τα νησιά πέταξαν τα ελληνικά Μ-2000 τα οποία είχαν αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά και βομβαρδιστικά Α-7, τα οποία πετούσαν στη περιοχή. Λίγο αργότερα πέταξε πάνω από τους Καλόγηρους και ελικόπτερο του ΛΣ.

Κανένα από τα εναέρια μέσα δεν εντόπισε το παραμικρό. Ξαφνικά στη περιοχή εμφανίστηκαν ,δύο τουρκικά ελικόπτερα τα οποία άρχισαν να κάνουν κι αυτά έρευνα και διάσωση! Από ελληνικής πλευράς στάλθηκαν άλλα δύο ελικόπτερα και στη περιοχή επέστρεψαν και τα τουρκικά F-16 αλλά και μία τουρκική φρεγάτα.

Η περιοχή άρχιζε να θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης παρά περιοχή έρευνας διάσωσης. Τελικά μετά από τέσσερις περίπου ώρες οι τούρκοι άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Συνεχίζουν την πρόκληση οι Τούρκοι – Eπέστρεψε ανοιχτά της Σαμοθράκης το ερευνητικό Τσεσμέ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε