Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι καθηγητές για τα νέα μέτρα

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι καθηγητές για τα νέα μέτρα

Σειρά κινητοποιήσεων προτείνει στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε συγχρόνως τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ τονίζει ότι θα προτείνει σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενώ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους Ενώσεων των καθηγητών να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.

Παράλληλα, καλεί τους καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα σε γενικές συνελεύσεις και τους ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων ή αποκλεισμών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πάντως ότι μεταξύ άλλων το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει στους καθηγητές να αναρτήσουν πανό στα σχολεία με συνθήματα όπως: «Όχι στο νέο μνημόνιο», «Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης», « Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ».

Επίσης προτείνει με ευθύνη των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών να δημιουργούνται επιτροπές αγώνα, σε κάθε σχολείο ή σε ομάδες σχολείων, να ενημερώσουν τους γονείς και να συμμετάσχουν με άλλους συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία σε αγωνιστικές δράσεις.

Τέλος, οι καθηγητές αναφέρονται λεπτομερώς στα νέα μέτρα και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι είναι «μέτρα άδικα και αντιλαϊκά που θα δώσουν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, σε όλη την κοινωνία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε