Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ετοιμάζουν επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα έχει διάρκεια έως 48 ώρες και στόχο τη σύλληψη παράνομων μεταναστών και τη διάλυση εγκληματικών ομάδων που δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το σχέδιο για την επιχείρηση «σκούπα», που για την ώρα βρίσκεται στα συρτάρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπει συντονισμένη δράση φορέων και υπουργείων όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Για να βγει από τα… συρτάρια το σχέδιο χρειάζεται πρώτα να γίνει έλεγχος της νομιμότητας και να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες για κάθε κατηγορία μεταναστών.

Στο σχέδιο προβλέπεται και η αξιοποίηση ενός ειδικού χώρου στο στρατόπεδο της Ριτσώνας, πρόταση που είχε κατατεθεί και παλιότερα, το 2009 συγκεκριμένα, στον τότε αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χροσυχοΐδη, αλλά δεν προχώρησε λόγω των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής. Το (ανενεργό) στρατόπεδο της Ριτσώνας είναι μεταξύ εκείνων που θέλει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει για να «φιλοξενήσει» προσωρινά τους λαθρομετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Κατά τους επιτελείς της Αστυνομίας, η χρήση του στρατοπέδου είναι απαραίτητη. Για αυτό και η πρόταση επανήλθε στο προσκήνιο και εξετάζεται.

Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις για τη μείωση της εγκληματικότητας. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και αποφασίστηκε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

Διαβάστε επίσης
Έρχεται η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου
Σε έξι στρατόπεδα θα πάνε τους λαθρομετανάστες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε