Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτοιμο το “κοστούμι” – ΔΝΤ για την Ελλάδα

Έτοιμο το “κοστούμι” – ΔΝΤ για την Ελλάδα
Έτοιμο να παρέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, αν δεν βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και ενώ οι Γερμανοί δεν φαίνονται να αλλάζουν στάση.

Το επιβεβαιώνει μιλώντας στον ελληνικό Τύπο (Πρώτο Θέμα) το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου Κάρολιν Άτκινσον. “Έιμαστε σε ετοιμότητα” τονίζει η κ. Άτκινσον, η οποία εκφράζει ωστόσο αισιοδοξία για “ευρωπαϊκή λύση” για την Ελλάδα.

 
Ρεπορτάζ του Έθνους ωστόσο αποκαλύπτει ωστόσο ότι – παρότι δεν λέγεται επισήμως – αρκετοί αξιωματούχοι του Διεθνούς Ταμείου δεν “βλέπουν” ότι οι Ευρωπαίοι θα συναινέσουν σε βοήθεια για τη χώρα μας. 

Το “κοστούμι” για την Ελλάδα είναι ήδη έτοιμο με αξιωματούχο του ΔΝΤ να δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι “η συζήτηση γίνεται για ποσό μεταξύ 13 και 18 δισ. δολαρίων” με κυμαινόμενο επιτόκιο από 2,15% το οποίο στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να φτάσει στο 2,5% με 3%.

 
Το “αγκάθι” δεν είναι στο επιτόκιο αλλά στους σκληρούς όρους που θα μας επιβάλλει το ΔΝΤ οι οποίοι θα φέρουν τεράστιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Στη “συνταγή” του ΔΝΤ περιλαμβάνονται οριστική κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα και περικοπή των συντάξεων, απολύσεις ως 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ενημερωθεί για το “πακέτο” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 8 Μαρτίου. Σε συνάντηση με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ δήλωσε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους – ότι η Ελλάδα δεν θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ εκτός αν αναγκαστεί να το κάνει.

Διαβάστε επίσης:
Μέρκελ: Εσχατη λύση η διμερής ενίσχυση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε