Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ετοιμοι για διάλογο δηλώνουν οι αγρότες 12 νομών

Ετοιμοι για διάλογο δηλώνουν οι αγρότες 12 νομών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2010 | 20:59
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2010 | 20:50

Αιχμές για απόκλιση του υπουργείου απο τις υποσχέσεις που είχε δώσει.

Έτοιμοι να μετάσχουν σε διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσαν οι αγρότες από 12 νομούς της χώρας που μετέχουν στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ένα όργανο συγκροτήθηκε στα μπλόκα των αγροτών και μέχρι σήμερα αποτελεί το όργανο συντονισμού της μεταξύ τους δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στη Λαμία το συντονιστικό των αγροτών προσδιόρισε με σαφήνεια την ετοιμότητά τους να μετέχουν στο διάλογο από τον οποίο όπως υπογράμμισαν "εξαρτώνται αρκετά πράγματα". 

Συγχρόνως οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τις συζητήσεις που είχαν στο Υπουργείο το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μητρώο Αγροτών, την γεωργική ασφάλιση και τον ΕΛΓΑ αλλά και τα φωτοβολταϊκά. 

Την ίδια στιγμή οι αγρότες του πανελλαδικού οργάνου έστειλαν μήνυμα στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον αγροσυνδικαλιστή Γιάννη Παναγή να δηλώνει: "ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εμείς για αυτά που μας αφορούν" ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για "απόκλιση του Υπουργείου από τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις που είχε δώσει". 

Οι αγροσυνδικαλιστές που βρέθηκαν στη Λαμία υπογράμμισαν πώς ξεκινά ένας κύκλος ανοιχτών συζητήσεων με τους αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο. Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προσέλθουν εκ νέου στο διάλογο με το Υπουργείο και να θέσουν τα θέματα που θα αναδειχθούν ενώ συγχρόνως έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρρευση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα αλλά και στην οικονομική κρίση, που, όπως υπογράμμισαν, πλήττει ιδιαίτερα το αγροτικό εισόδημα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο