Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Έτσι τα είπε ο Γιλμάζ” λέει ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας

“Έτσι τα είπε ο Γιλμάζ” λέει ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας

Η αποκάλυψη ξέφυγε από τον τούρκο πρώην πρωθυπουργό καθώς μιλούσε για άλλα θέματα λέει ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας που αποκάλυψε το θέμα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Κατηγορηματικός για τα όσα είπε ο Μεσούτ Γιλμάζ για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση είναι ο διευθυντής της εφημερίδας “Μπιργκιούν”, ο οποίος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη  του στο MEGA,

Ο διευθυντής της Μπιργκιούν, Μπαρίς Ιντζέ, τόνισε πως ο Γιλμάζ προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του και πρόσθεσε: “Η δεκαετία του ’90 ήταν περίοδος έντασης στην Τουρκία με τους Κούρδους. Η συνέντευξη Γιλμάζ αφορούσε τις σκοτεινές σχέσεις και τα μυστικά κονδύλια εκείνης της περιόδου. Θέλαμε να αποκαλύψουμε ποιοι χρησιμοποιήθηκαν και πως χρηματοδοτήθηκαν. Μιλώντας γι αυτά ο κ. Γιλμάζ αποκάλυψε μια πραγματικότητα. Ότι σ’ αυτήν την περίοδο έντασης με την Ελλάδα υπήρξαν και απ’τις δύο πλευρές σκοτεινά παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν οι πυρκαγιές στα δάση. Κι αφού το κάναμε βασικό τίτλο τότε ο κ. Γιλμάζ είπε ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Αιτία αυτής της τοποθέτησης ήταν ότι τρεις ημέρες μετά στον ελληνικό Τύπο προκλήθηκε σάλος που οδήγησε σε κάποιες δηλώσεις οι οποίες θα έφερναν σε δύσκολη θέση το τουρκικό κράτος. Γι’ αυτό έπραξε έτσι.”

Αναφορικά με το άρθρο της Μιλιέτ, που ακολούθησε τη συνέντευξη Γιλμάζ στη Μπιργκιούν, σύμφωνα με το οποίο δύο πλήρως ανεξάρτητες τουρκικές ομάδες δρούσαν τη δεκαετία του ’90 στην Ελλάδα χωρίς η μια να γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η μια ομάδα αποτελείτο από άνδρες των ειδικών δυνάμεων και πραγματοποιούσε εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά, ενώ η δεύτερη, που ήταν επανδρωμένη με πράκτορες της ΜΙΤ, οργάνωνε εκρήξεις σε τουριστικές περιοχές των νησιών.

Ο διευθυντής της Μπιργκιούν εκφράζει την εκτίμηση ότι το 90% όσων έχει γράψει η Μιλιέτ είναι πραγματικότητα, ενώ για τη συνέντευξη Γιλμάζ λέει πως η αποκάλυψη ξέφυγε από τον πρώην πρωθυπουργό. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της τότε πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, η οποία προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Λάθος κατάλαβε ο δημοσιογράφος”, λέει τώρα ο Γιλμάζ! – “Οι έλληνες έκαιγαν τουρκικά δάση”

Εξηγήσεις ζητά η Αθήνα για τους εμπρησμούς δασών από τούρκους πράκτορες

Καταιγίδα αποκαλύψεων! Τούρκος ομολογεί:”Πράγματι καίγαμε ελληνικά δάση”! – Ελλάδα

Επιμένει η τουρκική εφημερίδα – Ο Γιλμάζ μας είπε ότι καίγαμε ελληνικά δάση – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε