Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έτσι θα βαθμολογούνται οι εκπαιδευτικοί

Έτσι θα βαθμολογούνται οι εκπαιδευτικοί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2013 | 09:37
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2013 | 09:37

Έτοιμο είναι το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Τετράβαθμη η κλίμακα, από 0 έως 100 οι βαθμοί αξιολόγησης.

Ο εκπαιδευτικός που θα κρίνεται ελλιπής θα βαθμολογείται από 0 έως 30, επαρκής από 31 έως 60, πολύ καλός από 61 έως 80 και εξαιρετικός από 81 έως 100.

Ο αξιολογούμενος συμπληρώνει και υποβάλλει έκθεση αυτοαξιολόγησής του, το αργότερο μέσα σε πέντε μέρες πριν από την έναρξη της αξιολογικής περιόδου. Οι αξιολογητές πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προσκαλούν εγγράφως τους αξιολογούμενους σε συνάντηση για να συζητήσουν σχετικά με την επικείμενη αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση θα γίνεται μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 31 Μαρτίου. Η διοικητική αξιολόγηση είναι ετήσια. Η εκπαιδευτική διενεργείται μία φορά ανά τριετία.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται συνολικά ελλιπείς χάνουν το δικαίωμα προαγωγής, καθώς εγγράφονται στον πίνακα των μη προακτέων.

Όσον αφορά τα κριτήρια αξιολόγησης τους τα κυριότερα είναι αυτά που αναφέρονται στο παιδαγωγικό κλίμα που διαμορφώνουν στην τάξη και η οργάνωσή της, η «αξιολόγηση» από μέρους των εκπαιδευτικών των δυνατοτήτων και του επιπέδου των μαθητών τους, οι διδακτικές ενέργειες τους, η συνολική προετοιμασία των μαθητών για τη διδασκαλία, κλπ.

Να σημειωθεί ότι σε αξιολόγηση θα τίθενται όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης, περιφερειακοί διευθυντές, διευθυντές, σχολικοί σύμβουλοι.

Οι αξιολογούμενοι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις σε δευτεροβάθμια όργανα αξιολογικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στο χάρτη μεταθέσεων των εκπαιδευτικών;

180.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι περνάνε αξιολόγηση – Ποιους αφορά

   Διαδώστε αυτό το άρθρο