Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Κι άλλο παιδάκι βρέθηκε νεκρό – Τέσσερα βρέφη ανάμεσα στους νεκρούς πρόσφυγες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Συνολικά 11 παιδάκια “έσβησαν” και άλλα 4 βρέφη στην ασύλληπτη τραγωδία
– Οκτώ από τα θύματα του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι βρέθηκαν στο αμπάρι του βυθισμένου σκάφους
– 34 είναι συνολικά οι μετανάστες που έχουν βρεθεί νεκροί μέχρι αυτή την ώρα
– Το κακό έγινε όταν το σκάφος τους ανατράπηκε για άγνωστο λόγο
– Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την ανθρώπινη τραγωδία, που έγινε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί οι σοροί 34 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερα βρέφη, ένδεκα παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια) δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ήταν 28. Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του τουμπαρισμένου σκάφους.

Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

Οι δραματικές ώρες και η επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας κατάφεραν να διασώσουν 68 ανθρώπου ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κολυμπήσουν και να φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που ήταν στο σκάφος
είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι ήταν στο ξύλινο σκάφος.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη
ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β’ υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός
πηγαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε