Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

΄Eβρος: ΄Ασκηση με σύγκρουση βυτιοφόρου, που μετέφερε επικίνδυνο χημικό φορτίο…

΄Eβρος: ΄Ασκηση με  σύγκρουση βυτιοφόρου, που μετέφερε επικίνδυνο χημικό φορτίο…

Θα μπορούσε, να ήταν ένα αληθινό γεγονός….

Έρευνα και διάσωση δεκάδων αγνοούμενων κυνηγών και λαθρομεταναστών πραγματοποιείται τώρα, στον υγροβιότοπο στο Δέλτα του Έβρου. 

Οι επιβάτες ενός  αγροτικού οχήματος είναι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες,  στο ποταμό Άρδα,  μετά από  σύγκρουση του οχήματος τους,  με βυτιοφόρο που μετέφερε επικίνδυνο χημικό φορτίο (υγρή αμμωνία)  , λόγω  της ολισθηρότητας του δρόμου από τις βροχοπτώσεις. 

Θα μπορούσε να ήταν αληθινή είδηση, καθώς στον Έβρο έχουν συμβεί παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Ωστόσο, αφορά το σενάριο της άσκησης προσομείωσης,  για τις πλημμύρες Ευρωπαικής Εμβέλειας, με την ονομασία «Evros 2010», η οποία διεξάγεται με επιτυχία.

Σκοπός του προγράμματος, είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η ανταπόκριση σε πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου, μέσα από την προσομοίωση της οργάνωσης και αντιμετώπισής τους,  με την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και την επιχειρησιακή συνδρομή και εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην άσκηση συμμετέχουν  φορείς από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και από την Ελλάδα,
όπως επίσης  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αστυνομικές Αρχές, Στρατιωτικές Αρχές, δήμοι του Ν. Έβρου, Εθελοντικές οργανώσεις, και γενικά Δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, συμμετείχαν το ΕΚΑΒ των Ιταλών, Βούλγαροι διασώστες, Ελληνικές Εθελοντικές Ομάδες και  Γερμανική δύναμη με ένα όχημα.

Στο τέλος ακολούθηεσε η απολύμανση των μελών των διασωστικών ομάδων και οι «τραυματίες» μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε