Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έβρος: Συναγερμός για τη στάθμη του νερού

ΦΩΤΟ ΕUROPINISSI Υπερχείλιση του ποταμού Έβρου
ΦΩΤΟ ΕUROPINISSI Υπερχείλιση του ποταμού Έβρου

Σε ορισμένα σημεία η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το όριο του συναγερμού.

Σε επιφυλακή για πέμπτη συνεχή ημέρα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, λόγω της αύξησης της στάθμης των νερών των ποταμών Έβρου και Άρδα πάνω από το όριο συναγερμού. Ήδη έχουν πλημμυρίσει 66.000 στρέμματα στην περιοχή καλλιεργήσιμης έκτασης από θραύση αναχωμάτων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχίας Έβρου με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Σουφλί, όπου εξετάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και αποφασίστηκε να γίνουν τεχνητές πλημμύρες προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Αποφασίστηκε να γίνει τεχνητή θραύση σε Λαγυνά και Πέπλο στα κεντρικά και τα νότια του νομού Έβρου όπου θα πλημμυρίσουν εκτάσεις 17.000 στρεμμάτων.

Στη μέτρηση που έγινε το πρωί καταγράφηκε αύξηση κατά ένα μέτρο στην γέφυρα του Άρδα όπου τα νερά έφτασαν στα 4μ. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Έβρου κ. Μιχ. Κογιομτζή η ροή από τα Βουλγαρικά φράγματα είναι τη τάξης των 200 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο και χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Πάνω από το όριο συναγερμού βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στα σημεία Πύθιο (5,85μ.) και Πέταλο (6,40μ.), ενώ το πρωί έσπασε το ανάχωμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορνοφωλιάς και πλημμύρισαν άλλα 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.-

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε