Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έχετε καταθέσεις στο εξωτερικό; Σας ψάχνει ο Βενιζέλος!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ιδού και μια είδηση για νόμο που πέρασε νύχτα αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκη κακός, παρά μόνο για όσους φρόντισαν να στείλουν (ήταν πολλοί) τα λεφτά τους στο εξωτερικό

Όπως είπε ο Ε. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής άσχετα απ’ το πότε θα συνδράμουν οι ξένες τράπεζες το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει. Πώς; Πολύ απλά με την ψήφιση χθες της άρσης του απορρήτου καταθέσεων!

Όπως είπε ο υπουργός πλέον τα στοιχεία είναι προσιτά στις υπηρεσίες και η κυβέρνηση έχει πρόθεση άμεσα να ενεργοποιήσει τις έρευνες.

Όπως προειδοποίησε ο υπουργός, το υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία. Ταυτόχρονα το Υπουργείο είναι σε θέση να προχωρήσει και στη διασταύρωση τόκων από καταθέσεις στο εξωτερικό αλλά και από τη χρήση πιστωτικών καρτών σε τράπεζες του εξωτερικού. “Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα γίνουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος θυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι πλέον μπορούν να κάνουν συμπληρωματική δήλωση για τα έσοδα που… ξέχασαν οι… ξεχασιάρηδες!

Διαβάστε επίσης:
Βάζουν και άλλους στην περαίωση – Ποιοι ευνοούνται

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε