Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ευχαρίστησε τον Παπανδρέου ο Κινέζος πρωθυπουργός

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός στον Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη βοήθεια της Ελλάδος για την απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Τη βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του κινέζικου λαού προς τον κ. Παπανδρέου, την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Κρήτης καθώς και προς όλο τον ελληνικό λαό εκφράζει ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, σε ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Τζιαμπάο στην επιστολή του υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων της από την Λιβύη με την έγκριση του σχεδίου μεταφοράς τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο Κινέζος ομόλογός του σημειώνει ότι έδωσε προσωπικά εντολή να συνεργαστούν οι τοπικές και αρμόδιες αρχές με την κινεζική πλευρά, εξαίροντας ταυτόχρονα τους πολίτες του “σπουδαίου ελληνικού έθνους” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει-για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημειώνει στην επιστολή του πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από την Λιβύη μέσω Κρήτης, ενώ αναμένεται η σύντομη επιστροφή στην πατρίδα τους.

Τέλος ο κ. Τζιαμπάο αναφέρει πως ελπίζει στη σημαντική υποστήριξη του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την επιθυμία του για συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε