Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φάε κόσμε κουλούρια και σουβλάκια!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι…

μικροπωλητές της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί μοιράζουν δωρεάν στους περαστικού χιλιάδες κουλούρια, λουκουμάδες, σταφιδόψωμα, καλαμπόκια και σουβλάκια.

Με αυτό τον τρόπο αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του Δήμου Αθηναίων, που όπως καταγγέλλουν προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του, «στραγγαλίζει» τον κλάδο τους με τεράστιες τιμές στις άδειες και πολύ υψηλά και παράνομα πρόστιμα.

Μάλιστα διοργανώνουν και διαφορές εκδηλώσεις και δρώμενα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες για τα προβλήματα αυτής της χαρακτηριστικής για τη φυσιογνωμία της πόλης επαγγελματικής ομάδας.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου καταγγέλλουν , ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν ορίζει πλέον συγκεκριμένο ποσό για κάθε θέση πωλητή κουλουριών, αλλά τις «βγάζει» στο σφυρί.

Έτσι αυτοί που διαθέτουν άδεια αδυνατούν να συμμετάσχουν. Από την άλλη οι μεγάλες εταιρείες αν και δεν διαθέτουν άδειες, με τα υψηλά ποσά που καταβάλουν, από 50.000 έως 120.000 ευρώ του παίρνουν τις άδειες.  

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία έχει επιδοθεί σε κυνηγητό των μικροπωλητών με υψηλά πρόστιμα, που ετησίως φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε