Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φεύγουν οι δύο της τρόικας Τόμσεν και Μαζούχ απο την Ελλάδα

Οι δανειστές μας ανακαλούν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ με την ολοκλήρωση του δεύτερου μνημονίου.

Φεύγει ο επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες Κλάους Μαζούχ απο την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωτο Θέμα, ο κ. Τόμσεν επικαλείται λόγους … σύνταξης, όμως το παρασκήνιο είναι πλούσιο και αφορά και στους τρεις τροϊκανούς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα όχι μόνο για την αποτυχία στις εκτιμήσεις τους αλλά και με την “αυτοκρατορική” συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λουκάς Παπαδήμος κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν διακριτικά το θέμα της συμπεριφοράς των τροϊκανών στα κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ και τελικά φαίνεται πως οι κκ Τόμσεν και Μαζούχ αποχωρούν ενώ ο κ. Μορς παραμένει στη θέση του καθώς δεν ήταν απο την αρχή στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τα τελευταία επεισόδια που ξεχείλισαν το ποτήρι στις ούτως ή άλλως εύθραυστες σχέσεις μεταξύ των τροϊκανών και της ελληνικής κυβέρνησης και τα οποία ενόχλησαν τους Γιούνκερ και Λανγκάρντ ήταν δύο και εκτυλίχθηκαν κατα τη διάρκεια της τελευταίας τους επίσκεψης ενόψει και των κρίσιμων συναντήσεων για την οριστικοποίηση του δευτερου μνημονίου και του πακέτου των 130 δισ. Στη συνάντηση με τον Γ. Κουτρουμάνη η συμπεριφορά τους δεν ηταν καθόλου καλή και σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα, “μιλούσαν με τον Ελληνα υπουργό και κοιτούσαν είτε το παράθυρο είτε το ταβάνι”.

Το δεύτερο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο γραφείου του υπουργού οικονομικών κατα την 15ωρη σύσκεψη οπου κλείδωσαν όλα τα σκληρά μέτρα. Σύμφωνα με συνεργάτη του υπουργού είχαν μπροστά τους ένα χαρτί και σημείωναν “ναι” ή “όχι” όταν ρωτούσαν τον υπουργό αν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Οταν ο υπουργός τους απαντούσε, εκείνοι του έλεγαν:“δεν μας ενδιαφέρουν οι δικαιολογίες, ναι ή όχι;”

Διαβάστε

Oι Γερμανοί μας στέλνουν 160 εφοριακούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε