Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Φιλική η Ελλάδα με τους ομοφυλόφιλους – “Εχθρική” η Κύπρος!

Οι Έλληνες τρέφουν “διάθεση φιλική είτε και συμπεριφορά ανοχής” απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Την πιο εχθρική συμπεριφορά έχουν οι Κύπριοι.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην πρώτη δωδεκάδα μεταξύ των χωρών που τρέφουν «διάθεση φιλική είτε και συμπεριφορά ανοχής» απέναντι στους ομοφυλόφιλους, ενώ δεν ισχύει το ίδιο και για την Κύπρο.
 
Αυτά αποκαλύπτει έκθεση του Διεθνούς Κέντρου εναντίον της Ομοφοβίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στις 17 Μαΐου.
 
Η Κύπρος είναι η περισσότερο εχθρική στους ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες, χώρα μεταξύ των 67 χωρών όπου έγινε η σχετική ερευνά. Στην «κόκκινη ζώνη» των χωρών που «δεν τρέφουν συμπάθεια» στους ομοφυλόφιλους είναι εκτός της Κύπρου η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η ΠΓΔΜ, η Τουρκία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ουκρανία και η Ρωσία. Γενικώς χώρες με έντονα θρησκευτικά-λατρευτικά χαρακτηριστικά δείχνουν λιγότερη συμπάθεια και κατανόηση από άλλες χώρες, διαπιστώνει η έκθεση. Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες ουδέποτε έγινε κάποια αξιόλογη εκδήλωση ομοφυλόφιλων.
 
Αντίθετα η Ισπανία, η Σουηδία και η Βρετανία είναι οι «περισσότερο φιλικές και θετικές» προς τους/τις ομοφυλόφιλους. Η Γερμανία και η Πορτογαλία σημείωσαν πέρυσι «αισθητή βελτίωση στην συμπεριφορά τους» έναντι εκδηλώσεων ομοφυλόφιλων, ενώ αντίθετα στην Λιθουανία και στην Ουγγαρία σημειώθηκε υποχώρηση, ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με λεσβίες και υιοθεσίες.

 

 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε