Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φοιτητές πληρώνουν χρυσάφι για σπίτια τρώγλες – Δείτε ΦΩΤΟ

Φοιτητές πληρώνουν χρυσάφι για σπίτια τρώγλες – Δείτε ΦΩΤΟ

Ερευνα του Νewsit για τη φοιτητική στέγη στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Οι περισσότεροι φοιτητές ειναι λογικό να αναζητούν στέγη κοντά στο Πανεπιστήμιο που θα σπουδάσουν γι’ αυτό και τα διαμερίσματα στου Ζωγράφου έχουν τρελή ζήτηση ακόμη και αν είναι πολυ παλιά και σε κακή κατάσταση.

Ο φακός του Νewsit μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μυκόνου στου Ζωγράφου, 100 μέτρα από την εισοδο της Πανεπιστημιούπολης.
Η γκαρσονιέρα, 30 τ.μ. βρίσκεται στον 3ο όροφο μια πολυκατοικίας 25 ετών.
Βλέπει στον ακάλυπτο και διαθέτει ένα μόνο δωμάτιο, μια μικρή κουζίνα και ένα ακόμη μικρότερο μπάνιο στο οποίο χωράει ένας μικρόσωμος άνθρωπος. Αν δηλαδή ο φοιτητής είναι ψηλός μάλλον δε θα χωράει.
Με την πρώτη ματιά η τουαλέτα δεν φαίνεται, ουσιαστικά βρίσκεται εκτός των ορίων του διαμερίσματος σαν να έχει “κλέψει” ο ιδιοκτήτης του λιγα τετραγωνικά από το διπλανό διαμέρισμα και να το έκανε μπάνιο.
Αν και το δάπεδο του υπνοδωματίου έιναι ξύλινο οι τοίχοι είναι άβαφοι και λερωμένοι. Όταν ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτητη εάν θα μας το βάψει για να το νοικιάσουμε μας απάντησε πως δε χρειάζεται βάψιμο αλλά ένα καλό πλύσιμο το οποίο φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να το κάνει εκείνος.
Για αυτή τη γκαρσονιέρα ο ιδιοκτήτης ζητάει 300 ευρώ ενοίκιο μηνιαίως, 20 ευρώ πιο φτηνά απο πέρυσι λόγω οικονομικής κρίσης.

Δείτε ΦΩΤΟ απο την γκαρσονιέρα στην οδό Μυκόνου:

H κουζίνα κολλητά με το μπάνιο...

Η μπρίζα εκτός από παλιά είναι και ξεχαρβαλωμένη

Ο βρώμικος τοίχος που κατά τον ιδιοκτήτη δε θέλει βάψιμο αλλά ένα καλό πλύσιμο

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για γέλια και για κλάματα...

Παρόμοια η εικόνα σε δυάρι στην οδό Κουσίδου, έναν κεντρικότατο δρόμο στου Ζωγράφου, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης.
Πρόκειται για ένα υπόγειο διαμέρισμα 65 τ.μ με αυλή παλιάς πολυκατοικίας (25ετιας) όπου η κατάστασή του είναι αρκετά κακή για τα χρήματα που ζητάει ευγενική και καλοσυνάτη ιδιοκτήτρια. Το ενοίκιο ανέρχεται στα 300 ευρώ και με “παζάρια” κατέβηκε στα 280, ωστόσο το διαμέρισμα είχε προσφάτως βαφεί ή καλύτερα είχε περαστεί μπογια στους τοίχους προκειμένου να μην φαίνονται τα προβλήματα που άφησε ο προηγόύμενος ιδιοκτήτης.
Η τουαλέτα έτυχε πρόχειρης επισκευής καθώς η λεκάνη είχε σπάσει, το δαπεδο του χωλ καλύπτεται με έναν πλαστικό τάπητα οποίος έχει κολληθεί για να κρύβει το μωσαικό το οποίο είναι φθαρμένο ενώ η κουζίνα επίσης είναι ολόκληρη βαμμένη ακόμη και τα ντουλάπια για να μην φαίνεται η παλαιότητητα της.
Στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου βγαίνει η αυλή, ειναι τοποθετημένη η δεξαμενή πετρελαίου σε απόσταση αναπνοής από την κρεββατοκάμαρα.

Δείτε ΦΩΤΟ από το δυάρι στην οδό Κουσίδου:

Ο τοίχος έχει σκαφτεί από την υγρασία...

Το σπίτι έχει φρεσκομπογιατιστεί για να μη φαίνονται οι ατέλειες και τα σκασίματα στα ντουλάπια και στα μπατζούρια

Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού έχει τοποθετηθεί πλαστικο δάπεδο για να μη φαίνεται το παλαιο ρυπαρό μωσαϊκο

Aυτή είναι εικόνα που που παρουσιάζουν πολλά σπίτια που προορίζονται αποκλειστικά και μονο για φοιτητές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας που υπάρχουν Πανεπιστήμια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές στα μισθωτήρια συμβόλαια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε