Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φορολογικές παραβάσεις εντόπισαν στην περιουσία του Άκη

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ εντόπισε φορολογικές παραβάσεις για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο κατά τη διάρκεια των ελέγχων της περιουσιακής του κατάστασης.

Όπως αναφέρει έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, η τιμή της αγοράς του γνωστού πλέον ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι μικρότερη σε σχέση με την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο για την αγορά του σπιτιού είναι 1.100.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία είναι 1.388.000 ευρώ.

Αν αποδειχτεί ότι μία τέτοια παράβαση έχει γίνει σκόπιμα μάλιστα, εκτός από φορολογική είναι και ποινική αλλά και αστική παράβαση για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής κ. Μάρκος Μπόλαρης επικοινώνησε ήδη τόσο με τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη, όσο και με την ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα προκειμένου να ζητήσει στοιχεία για λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας ο οποίος φαίνεται να στέλνει εμβάσματα στον λογαριασμό της κυπριακής Torcaso, συμφερόντων του πρώτου εξάδελφου του κυρίου Τσοχατζόπουλου. Η κυρία Νικολακέα ενημέρωσε τον πρόεδρο της προανακριτικής ότι έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα του εν λόγω λογαριασμού και περιμένει την απάντηση της δικαστικής συνδρομής.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει μπει στο μικροσκόπιο της επιτροπής που ερευνά το ενδεχόμενο να συνδέεται με τις εκταμιεύσεις που έγιναν από τη γερμανική Ferostaal για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε