Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φοροσυλλέκτες στην αποικία. Προσεχώς πολισμάνοι και κατήδες…

Τελικώς ο πρώτος πρόεδρος της ΕΦΕΕ θα φύγει από το υπουργείο της Κατεχάκη χωρίς να στιγματίσει το βιογραφικό του με αστυνομική επέμβαση σε πανεπιστημιακούς χώρους έστω και κατ εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι.

Δυο εβδομάδες μετά τους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας και το κύμα κατακραυγής εναντίον του, ο Χρ. Παπουτσής παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως να συσπειρώσει, προφανώς, ο, τι απέμεινε από το εκλογικό του δυναμικό στην Α΄ Αθηνών.

Ο υπουργός που αντικατέστησε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο τον Μιχ. Χρυσοχοίδη, υπερτονίζοντας πως δεν είναι ο καινούργιος σερίφης στην πόλη, έκλεισε ένα φλύαρο κύκλο στο υπουργείο του, υμνώντας συστηματικά τον πρόεδρο του κόμματος του Γ. Παπανδρέου και διαπιστώνοντας, κατά καιρούς, έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας. Έκλεισε ένα κύκλο αβλαβούς, για το προφίλ του, διέλευσης με την θεμελίωση ενός συρματοφράχτη στον Έβρο , με την παρωδία της πολύμηνης αστυνομικής πολιορκίας της Κερατέας και την λύση της, με τον ευθυνόφοβο χειρισμό της υπόθεσης των μεταναστών της Υπατίας.

Η παραίτηση του, ενώ εορτάζονταν τα κούλουμα, ήρθε ούτε δυο 24ωρα μετά την καθόλα περίεργη υπόθεση του εμπρηστικού συστήματος στο βαγόνι του Μετρό, την σχετική αναστάτωση στις αρμόδιες υπηρεσίες, την εύλογη ανησυχία των πολιτών και ακόμη μετά το βέτο της ΝΔ στην διενέργεια των τακτικών κρίσεων στην Αστυνομία, που κανονικά έπρεπε να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Δεν υπάρχει πιο κυνική παραδοχή μετά από αυτή την απαίτηση να γίνουν οι κρίσεις από την νέα κυβέρνηση ότι η συνέχεια του κράτους εξαρτάται από τις κομματικές επιλογές του εκάστοτε κυβερνώντος σχηματισμού. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση της διαιώνισης των πελατειακών αντιλήψεων και των κομματικών προτιμήσεων για τα στελέχη που θα ασκήσουν δημόσιο έλεγχο και διοίκηση.

Αυτή η κατεστημένη αντίληψη από την συγκρότηση του κράτους δεν μας επέτρεψε να ξεφύγουμε από την μοίρα της οιονεί αποικίας που θα εκλιπαρεί κατά καιρούς για κάποιο σχέδιο Μάρσαλ. Που θα κάνει τους Γερμανούς και λοιπούς δανειστές να σχεδιάζουν την αποβίβαση φοροεισπρακτόρων στην Αθήνα για να καταργήσουν τα περιβόητα συστήματα κατανομής των λύτρων από τις φοροδιευθετήσεις. Και που ενδεχομένως θα τους κάνουν να αποβιβάσουν προσεχώς στην αποικία πολισμάνους, κατήδες και πάστορες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε