Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά έχουν πάρει τα μπλοκάκια της δημοτικής αστυνομίας! Αφαίρεσαν 850 πινακίδες σε 8 μέρες!

Φωτιά έχουν πάρει τα μπλοκάκια της δημοτικής αστυνομίας. Μέσα σε 10 ημέρες αφαίρεσαν δεκαπλάσιες πινακίδες από όλο το 2010!

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου, με τους δημοτικούς αστυνόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας κυρίως να έχουν επιδοθεί σε μεγάλο σαφάρι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής η πολιτική ανοχής στην αντικοινωνική στάθμευση έχει τελειώσει, όπως διαμηνύει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Αβραντίνης.

Μάλιστα, θέλει να θέσει τέρμα στην πρακτική μη είσπραξης των προστίμων που είχαν δοθεί στο παρελθόν δεδομένου ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν υπάρχει καμία αναζήτηση είσπραξης κλήσεων από τον Φεβρουάριο του 2010 και μετά.

Τώρα οι δημοτικοί αστυνόμοι έχουν εντολή να ειναι αυστηροί με την αντικοινωνική στάθμευση (κατάληψη πεζοδρομίων, κατάληψη σε ράμπες αναπήρων, πεζοδρόμους κ.α.) Από τις 10 ως τις 18 Ιανουαρίου κόπηκαν 15.000 κλήσεις και από αυτές: το 20% αφορά κατάληψη πεζοδρομίων, το 10% παρκάρισμα σε διαβάσεις πεζών, 13,8% στάθμευση σε πλατείες και πεζοδρόμους, το 10,8% σε ράμπες ΑΜΕΑ.

Το ίδιο διάστημα αφαιρέθηκαν 851 πινακίδες, ενώ ολόκληρο το 2010 είχαν αφαιρεθεί 619.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε