Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά και εκρήξεις σε αποθήκη ελαστικών – Κόλαση πυρός στον Ταύρο!

Φωτιά και εκρήξεις σε αποθήκη ελαστικών – Κόλαση πυρός στον Ταύρο!

– Πυρκαγιά σε αποθήκη ελαστικών στον Ταύρο
– Ξεκίνησε από υπαίθρια αποθήκη ελαστικών αλλά επεκτάθηκε σε παρακείμενη χωματερή
– Μεγάλες εκρήξεις ορατές από πολλά σημεία της Αττικής λόγω φιαλών προπανίου
– 42 πυροσβέστες και 15 οχήματα επί τόπου
– Έχει περιοριστεί η φωτιά, θα γίνουν και ρίψεις με χώματα για να τεθεί υπό έλεγχο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (15.01.2017) σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών στην οδό Θέμιδος 25 στο Ταύρο, κοντά στη Λαχαναγορά του Ρέντη και στη λεωφόρο Κηφισού. Υπήρξαν κάποιες πληροφορίες πως μέσα στην αποθήκη υπήρχε κάποιος που πιθανώς είχε εγκλωβιστεί, όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει άτομο που να έχει εγκλωβιστεί από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:50 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ξεκίνησε από την υπαίθρια αποθήκη ελαστικών αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο, όπου πετάγονταν σκουπίδια και στη συνέχεια σε αποθήκη όπου υπήρχαν και φιάλες προπανίου!

Εξαιτίας της φωτιάς, οι φιάλες προπανίου προκάλεσαν ισχυρότατες εκρήξεις και πολλοί χρήστες του Facebook και του Twitter (όπως μπορείτε να δείτε σε video που ακολουθούν στη συνέχεια του κειμένου), από διάφορες περιοχές της Αττικής τις κατέγραψαν σε video.

Η φωτιά πήρε διαστάσεις, ενώ κομμάτια από τις φιάλες υγραερίου εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά! Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ της Κυριακής.

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική στο σημείο (42 πυροσβέστες με 15 οχήματα), δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο γιατί ο σκουπιδότοπος δίπλα στην υπαίθρια αποθήκη ελαστικών ήταν κλειδωμένος, ενώ οι συνεχείς εκρήξεις δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. 

Δείτε τι δήλωσε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ζήτησαν απ’ όλους να απομακρυνθούν καθώς οι εκρήξεις ήταν συνεχείς, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η αστυνομία.

Η Πυροσβεστική με εκσκαφείς άνοιξε δρόμο και ξεκίνησε να απομακρύνει τα σκουπίδια, προκειμένου εκτός από ρίψεις νερού, να γίνει και ρίψη χώματος ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φωτιά. Για την ώρα, πάντως, δεν κινδυνεύουν αποθήκες βιοτεχνιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί το γεγονός πως η Πυροσβεστική μπόρεσε να ξεκινήσει την επιχείρηση κατάσβεσης περίπου στις 18:30 το απόγευμα!

Δείτε τι δήλωσε η αντιδήμαρχος Ρέντη


ΔΕΙΤΕ VIDEO ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟΥ TWITTER

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε