Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στα Σφακιά – Υπό μερικό έλεγχο στην Πέτα Κερατέας και στην Χαμολιά στη Βραυρώνα

Φωτιά στα Σφακιά – Υπό μερικό έλεγχο στην Πέτα Κερατέας και στην Χαμολιά στη Βραυρώνα

Η μια μετά την άλλη ξεσπουν οι πυρκαγιές στην Αττική όπου οι άνεμοι περνούν τα 5 μποφώρ. Φωτιά και στην Κρήτη.

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν, τελικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στα Σφακιά Χανίων. Επί τόπου επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά μαίνεται και στη Βραυρώνα Αττικής, στην περιοχή Χαμολιά. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο. Δεν απειλούνται σπίτια, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, σύντομα πρόκειται να τεθεί και αυτή υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο τέθηκε, εξάλλου, και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Κερατέα, στη θέση Πέτα, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εντω μεταξύ σε ύφεση είναι από το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα, ενώ όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.00 η πυροσβεστική τέθηκε υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε