Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εφιαλτική νύχτα στους πρόποδες της Πάρνηθας! – Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες που απείλησαν σπίτια και δύο μοναστήρια

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Περίπου στις 9 το πρωί έσβησε η φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου
– Τεράστια κινητοποίηση, απειλήθηκαν σπίτια
– Οι φλόγες πλησίασαν δύο μοναστήρια, στο ένα ζουν 30 καλόγριες και έξι από αυτές είναι κατάκοιτες – Στο δεύτερο μοναστήρι ζει μόνος του ένας καλόγερος 
– Κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο με βυτία, λάστιχα και κουβάδες
– Στο σημείο επιχειρούσαν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 πυροσβέστες και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα
– Η Πυροσβεστική ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων από όμορους δήμους

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Βαρυμπόμπη, όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το πρωί και ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε προληπτικές ρίψεις νερού, ώστε να σβήσουν και οι μικρές εστίες και να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναζοπύρωσης, μιας και συνεχίζουν να πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έσβησε περίπου στις 9 το πρωί, ωστόσο έχουν μείνει κάποιοι πυροσβέστες για προληπτικούς λόγους.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Γιώργος Σιδηρόπουλος: “Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Το ελικόπτερο σηκώθηκε περίπου στις 6 το πρωί. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική έδωσε σκληρή μάχη
με τη βοήθεια των δήμων Κηφισιάς, Κρυονερίου, Μεταμόρφωσης και Αχαρνών”.


Περίπου μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, τα μέτωπα της πυρκαγιάς ήταν δύο, το ένα στην περιοχή Πηγή και το δεύτερο στην περιοχή Μοναστήρι.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας υπάρχουν διάσπαρτα οικήματα και σε ορισμένα σημεία οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση ακόμα και 150 μέτρων από τα κτίρια.

Επί τόπου επιχειρούσαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τα εναέρια μέσα δεν ήταν δυνατό να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, λόγω του σκότους και θα απογειωθούν στις 05:30 το πρωί.




Στο σημείο έσπευσαν και ομάδες εθελοντών πυροσβεστών από το Κρυονέρι, προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Περιπολικά της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την οδό Ιωάννη Μίχα

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε