Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αιγείρα και τη Θεσπρωτία

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη θέση Εξοχή στην Αχαΐα και στη Βελιάνη Θεσπρωτίας. Υπο έλεγχο η φωτιά στο Πανόραμα Λαυρίου.

Αγροτοδασική έκταση καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 12.45, στη θέση Εξοχή, κοντά στην Ακράτα. Επί τόπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι από την Πέμπτη το βράδυ και η φωτιά στη Βελιάνη Θεσπρωτίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 18:00, σε δασική έκταση στο Πανόραμα Λαυρίου. Στο σημείο, βρέθηκαν 21 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 υδροφόρες και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο νησάκι Διάπορος, στα ανοιχτά της Βουρβουρούς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, αφού αποτέφρωσε τριάντα περίπου στρέμματα θαμνώδους έκτασης.

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε επίσης, τα ξημερώματα και η φωτιά που έκαψε, αντίστοιχης επιφάνειας, δασική και χορτολιβαδική έκταση στη Νικήτη Χαλκιδικής, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πολυγύρου, ο 34χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη για καύση ξερών χόρτων σε κοντινή καλλιέργεια.

Μικρή δύναμη ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με οχήματα επιφυλακής, παραμένουν και στα δύο σημεία για την πιθανότητα αναζωπύρωσης των πυρκαγιών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε