Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στον Ταύρο: Ολονύχτια μάχη με τα… σκουπίδια

Φωτιά στον Ταύρο: Ολονύχτια μάχη με τα… σκουπίδια

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και η βροχή που άρχισε αργά το βράδυ της Κυριακής (15.01.2017) έφεραν, μετά από ώρες, τον έλεγχο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αποθήκη ελαστικών στην περιοχή, κοντά στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έμειναν στο σημείο όλη τη νύχτα και με ειδικά μηχανήματα μετέφεραν από το σημείο σκουπίδια που βρίσκονταν σε παρακείμενο χώρο, υπό το φόρο αναζωπύρωσης.

Όλη τη νύχτα, οχήματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο για να ελέγχουν τη φωτιά και συνέχισαν τη διαδικασία, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με τη μεταφορά καμένων σκουπιδιών, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. Στο χώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν, πιθανότατα, εκτός των ελαστικών, και φιάλες υγραερίου, υλικά από τα οποία σημειώθηκαν εκρήξεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την υπαίθρια αποθήκη ελαστικών αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο, όπου πετάγονταν σκουπίδια και στη συνέχεια σε αποθήκη όπου υπήρχαν και φιάλες υγραερίου! Η φωτιά πήρε διαστάσεις, ενώ κομμάτια από τις φιάλες υγραερίου εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά!

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική στο σημείο (42 πυροσβέστες με 15 οχήματα), δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο γιατί ο σκουπιδότοπος δίπλα στην υπαίθρια αποθήκη ελαστικών ήταν κλειδωμένος, ενώ οι συνεχείς εκρήξεις δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η Πυροσβεστική με εκσκαφείς άνοιξε δρόμο και ξεκίνησε να απομακρύνει τα σκουπίδια, προκειμένου εκτός από ρίψεις νερού, να γίνει και ρίψη χώματος ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε