Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά τα νέα “πράσινα” τέλη-Πως θα πληρώνουμε με βάση παλαιότητα και κυβικά

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν καλά οι ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από το 2011.

Κριτήρια για τα χρήματα που θα καλούνται να καταβάλουν οι Έλληνες οδηγοί θα είναι η παλαιότητα του αυτοκινήτου τους, τα κυβικά του αλλά κυρίως οι εκπομπές ρύπων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα πληρώσουν τέλος κυκλοφορίας το οποίο θα προκύψει μόνο από τις εκπομπές ρύπων. Αντίθετα, για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010, τα τέλη θα προκύψουν από τον κυβισμό.

Η αλλαγή του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας δεν είναι -στις περισσότερες περιπτώσεις- υπέρ των οδηγών, ενώ υπάρχει και η πρόταση για αυξήσεις έως και 15%! Εκτός από την ώθηση που θα δοθεί στην αγορά των νέων και των ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα «πράσινα» τέλη εκτιμάται πως θα φέρουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε