Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και Χίο – Κρανίου Τόπος στον Έβρο

Φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και Χίο – Κρανίου Τόπος στον Έβρο

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μαλαισιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Έβρο που έχει κάψει τουλάχιστον 70.000 στρέμματα. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία η φωτιά καίει δασική έκταση από χθες και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη με δύο ελικόπτερα ενώ η περιοχή είναι δύσβατη, πράγμα που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Υπάρχει κοντά οικισμός που όμως δεν απειλείται. Ενθαρρυντικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν πέσει, στα 5-6 μποφόρ.

Πυρκαγιά και σε δύσβατη δασική περιοχή της Χίου. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι να νυχτώσει πραγματοποιούσαν ρίψεις δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 21.00 η πυρκαγιά στο Σγουροκεφάλι Ηράκλειου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος 10 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσε και ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Ραπταίοι στην Εύβοια. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούσε  και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στο Κοιλιώμενο της Ζακύνθου

Σε ύφεση το καταστροφικό πύρινο μέτωπο στον Έβρο που έκανε στάχτη τουλάχιστον 70.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειων, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή καίγοντας και μέρος του δάσους της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση είναι καλύτερη ωστόσο παραμένουν 9 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Μεταξύ των αεροσκαφών και τα τέσσερα που έστειλαν Γαλλία και Ισπανία.

Οι επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνουν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα και 80 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε ακόμη:
Έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα – Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε